Acum citesti
Bicicleta mea (150): Cross GRX 9

Va trimit si eu cateva poze cu noua mea bicicleta – un Cross GRX 9 -. Sunt foarte mandru de ea pentru ca pana acum 4 luni aveam un Rockrider 5.1 luat din Decathlon, cu care am participat la Prima Evadare (stiu ca nu e chiar o reusita, dar pentru mine, faptul ca fara prea mult antrenament, si cu o bicicleta „mediocra” am reusit sa termin intreg, si chiar in pozitia de mijloc intre toti participantii, a fost o reusita personala). Si mi-am dorit o bicicleta mai performanta. Ca atare, si in functie de buget, mi-am facut un cadou – aceasta bicicleta.

 cross_grx_8_2

Este varianta cu roti de 27.5′. Si se cunoaste o mare diferenta intre Rockrider si aceasta.
Sunt foarte incantat de ea. Nu este top din punct de vedere dotari, sistemul de transmisie este Shimano Alivio 9×3, frane Shimano hidraulice, si isi fac datoria foarte bine.

cross_grx_8_1

Voi participa si anul acesta la Prima Evadare, si voi incerca sa-mi depasesc rezultatele de anul trecut.
Va doresc la toti, asfalt uscat si vreme buna!

Vezi Comentarii (7)
  • Cool, si eu am aceeasi bicla, de o saptamana, am facut prima suta de km cu ea si merge super. Dar eu am varianta 29er si da, merge foarte smooth, it’s like flying, deocamdata ca am ajuns la un gabarit mai mare @90kg si nu am mai mers de 5 cum trebuie pe bicla am avut maxim top speed de @40km/h in drum drept. Si da nu vad ce ar mai merge upgradat pe ea, pinioane poate, furca, angrenaj, dar sunt decente si astea pentru trail recreational si street. Tot ce am fost dezamagit e ca a venit cu cauciucuri kenda fifty 50 de 2.1 in loc de continental xking 2.2 dar asta e, oricum e consumabil. 🙂 bafta la pedalat.

  • Intrebare pentru Paul sau pentru cine are un cross grx 9 . Vreau sa imi achizitionez o bicicleta exact cu cea din prima poza dar 29 er . PARERI 🙂

  • Hello, marius. Eu sunt de parere ca e cea mai buna achizitie in banii astia de 2150 lei.
    Eu sunt multumit, dar propun modelul de 26″ fiind echipat deore si furca mai buna, sa te astepti sa trebuiasca sa schimbi furca deoarece e tipic la ea sa prinda joc, a mea deja are unul foarte mic.
    Eu am oricum 29er-ul si nu as fi cumparat altceva, oricum pe viitor vreau sa fac upgrade sa am sistemul de angrenaj 1×10 viteze in loc de 3×9 si sa schimb furca cu una pe aer de macar 120mm. Dar din cate cunosc nu o sa gasesti ceva mai bun ca bicicleta la banii astia. Eu initial vroiam un KTM ULTRA ONE 29 dar e la fel echipat 98% si e 2990 lei, tot ce are ca diferenta e ca grx9 tine disc maxim de 160 pe spate si vine echipat 160/180 iar ktm ala vine cu 180/180 suportand 180 pe spate la disc, oh si inca diferenta ktm are pm montajul la etrier spate iar grx 9 are is + adaptor, deci ar fi 850 lei in plus pentru mount pm de etrier si disc mai mare pe spate, iar altele sunt mai scumpe, de ex in banii astia cube, giant sau merida gasesti oricum mai scump si cu vbrake sau disc mecanic si oricum frane mai slabe.

    Ca parere la frane tin super, au oprit si la 45km/h greutatea mea de 100kg + 14kg bicla instant, ba chiar prea repede nu are aderenta cauciucul precum tine de bine frana, iar de incins s-au incis dabea dupa 1 minut si de franat asa la deal incat sa simt ceva alunecare pana prinde, deci nu se supraincinge asa usor pentru un entry level. Furca e ok, nu are performanta wow, nici rezistenta prin prisma jocului care il prinde dar cam aproape orice furca prinde joc, cum am primit si eu recomandare de la altii cu experienta asupra problemei, sa cumperi o furca mai groasa de 32mm. Jentile rezistente, cadrul la fel, echiparea in rest e indeajuns incat sa fie comfortabil si cu performanta ok pentru circuite light.

    Cauta undeva stoc si testeaza un grx 9 ca sa vezi daca ti se potriveste. 🙂

  • Eu am gasit la mana 2-a , din aprilie , vrea 1600 de lei si nu stiu ce sa fac 🙁 , bicicleta e la ploiesti , nu e greu sa iau trenu 50 km dar e bine sa am informatii . Esti din bucuresti ?

  • Daca e in stare buna si sa verifici franele ok, sa verifici furca si fiecare detaliu zgarieturi, inoituri, daca prinde aer frana ca sa sti macar daca trebuie sa faci aerisire, daca schimba corect vitezele si pe fata si pe spate, si ca fiecare piesa e intreaga cel putin tehnic ca functionare. Iar eu dap sunt din bucuresti. Ma gasesti pe facebook cu numele de paul chersulich. Spor!

  • Salut as vrea sa îmi iau un rock raider 540 2016 sau un cross grx 9 ce ma sfatuiti?grx 9 nu cred ca are furca cu blokaj cum are rock raider 540 2016 aștept păreri mulțumesc frumos

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =