Acum citesti
Pantofii de șosea Van Rysel RoadR 900 (2019)

Trebuie să spun că folosesc deja de mai mult de un sezon pantofii 900 de șosea din seria anterioară de la Decathlon, ce erau atunci vânduți sub marca BTwin. Aceștia beneficiau de o talpă dintr-un amestec ce conținea și fibră de carbon și de un sistem de închidere dublu cu fir și buton rotativ, asemănător cu cel Boa, dar și acesta de producție proprie. Am fost atât de mulțumit de ei încât deși îi cumpărasem de rezervă, la o promoție foarte bună, au ajuns încet să fie pantofii principali!

Din 2019, Decathlon a decis să introducă în gama de produse de ciclism de șosea noua marcă Van Rysel, produse de calitate superioară ce merg de la biciclete până la echipamente și accesorii, toate proiectate în Flandra. Pe lângă cursierele de top din carbon, o piesă ce mi-a atras atenția din primul moment au fost noii pantofi RoadR 900 iar când aceștia au sosit în stocurile din România și i-am văzut pentru prima dată, toate impresiile din poză s-au confirmat. Mai mult, iată că aceștia au ajuns și în atelierul Freerider pentru test, lucru care mă încântă în mod deosebit!

Practic, oricine poate merge în Decathlon să confirme vizual și tactil ceea ce vă spun acum. Pantofii arată fantastic, sunt lucrați excelent până în detaliile mici cum ar fi cusăturile iar talpa este acum 100% din carbon. Sistemul de închidere e tot dual cu rotiță de micro-ajustare, dar pare un pic optimizat. Pantofii, la fel ca modelul anterior, sunt fabricați în Italia, lucru care mi se pare remarcabil!

Ca de obicei, fiind un adept al confortului, am solicitat un număr cu 1.5 măsuri mai mare ca cel normal și a mers perfect: pantofii sunt extrem de confortabili, învăluie piciorul perfect și nu au puncte de presiune deranjante.

Sistemul de strângere e bun, dar după ce a fost o dată strâns piciorul se mai așează pe poziție, așa că după câteva minute necesită o reajustare. Odată găsită poziția ideală, nu mai e nevoie să se regleze nimic toată tura. La deschidere, rotița se învârte înapoi și dă drumul cablului, dar acesta trebuie tras cu mâna pentru a-l elibera suficient. Sistemul a funcționat perfect multă vreme pe pantofii anteriori așa că mă aștept să nu existe probleme nici la modelul nou.

Cred că am reușit să strâng câteva sute bune de km, dacă nu chiar peste 1000 și cu siguranță peste 10.000 m diferență de nivel deja cu acești pantofi, așa că pot să vă prezint o părere destul de competentă despre ei. Talpa, cel mai important element al pantofului, este foarte rigidă și transmite excelent puterea. Măsor puterea cu un senzor în pedală și în momentul în care am trecut la acești pantofi, valorile de putere afișate au început să fie considerabil mai mari la același efort depus, îmi face impresia că poate chiar cu 10 W, în comparație cu modelul anterior. E totuși doar o apreciere subiectivă, nu una măsurabilă. Ce e fără îndoială e că transferul de putere chiar e bun și m-am simțit ajutat de pantofi pe cele mai abrupte urcări unde chiar am avut ocazia să depășesc pante de 20% în câteva ocazii…

Am avut parte și de ture lungi, de mai multe ore, în soare puternic și la peste 32-34 de grade… senzația de picioare care ard nu a apărut sau a apărut foarte târziu și a dispărut imediat ce am luat viteză. Aerisirea e chiar foarte bună! La fel pot spune de confort, care e suficient, nu am nimic de reproșat.

Calitatea execuției și a materialelor pare până acum foarte bună, deși e cam devreme să mă pronunț. Modelul anterior nu a suferit de cusături sau lipituri care să fi cedat și nici acesta nu dă semne. Singurul lucru care indică faptul că s-a tras de pantofi sunt zgârieturile iminente și inestetice ale tălpii de carbon, dar asta e așa la orice pantof de top de șosea.

Concluzia mea e clară: Decathlon a dorit să vină pe piață cu un produs ce să concureze modelele de top ale altor producători renumiți și a reușit! Echipamentul Van Rysel e folosit și de Echipa Națională a Franței U19, inclusiv acești pantofi! Prețul e destul de mare dacă e să ne raportăm la produsele Decathlon, dar e cu siguranță mai mic decât majoritatea pantofilor cu talpă din carbon de pe piață iar ocazional Decathlon face reduceri de preț importante. În plus, beneficiați de avantajul stocurilor imense și a posibilității de a-i încerca înainte de a lua decizia achiziției. Decathlon îi poate aduce în mărimea și culoarea dorită în orice magazin la cererea clientului și nu există obligația de a-i și cumpăra.

Tip pantof: Ciclism Șosea (exclusiv pentru plăcuțe de șosea cu prindere în 3 puncte)

Producător/distribuitor: Decathlon

Preț: 549,90 lei

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − seven =