Acum citesti
La test: soluție Muc-Off de curățat bicicleta, fără apă!

Da, fără apă! Aceeași față am făcut-o și eu când am auzit de povestea asta îmbrăcată frumos într-un comunicat de presă scris de-un copywriter vesel, dintr-un sătuc din Germania. Cum fără apă? Adică pur și simplu stropești cadrul apoi îl cureți cu cârpa? Păi da! Păi cum e posibil așa ceva? Sincer, nu știu, căci formula secretă le aparține celor de la Muc-Off, dar pe scurt, funcționează.

-Yummy!

Pe lângă faptul că nu de puține ori era să confund soluțiile de la Muc-Off cu diverse sucuri (da, atât de bine pot să miroasă), culorile și ambalajele au fost mereu delicioase. Iar Muc-Off Waterless Wash nu face nici cea mai mică excepție. Este (foarte) roz și are o etichetă cool, așa mai de secolul 21. În plus, este foarte ușor de ținut în mână și de acționat maneta (adică îl voi păstra pe viitor). Și cam atât.

Atenție la detalii: pe cap scrie clar – On și Off, dar este gravat în plastic. Eeeeei? 🙂

Acum, despre funcționalitate. Se aplică efectiv pe suprafața pe care dorești să o cureți, adică pe bicicletă, și se lasă să acționeze 5 minute. Vei observa niște stropi roz, ca roua dimineții, iar mirosul soluției îl va acoperi pe cel de balegă. Chiar m-am bucurat că m-am ales cu aceasta pe cadru (nu mai zic unde altundeva), deoarece știm cu toții că se curăță mai greu. Am stropit și porțiunile de noroi și cele de praf. La porțiunile cu noroi trebuie să ai mare grijă: soluție îl dizolvă și îl face extrem de facil de înlăturat de pe bicicletă, însă dacă acesta este amestecat cu pietre fine, iar tu pui presiune mare pe cârpă atunci când ștergi, este foarte posibil să lași mici zgârieturi pe cadru. Altfel, așa cum deja ai aflat, substanța asta lucrează extrem de eficient și nu doar că înlătură (cu ajutorul cârpei) toate cele lipite de cadru, însă lasă și un luciu de polish ulterior. Foarte fain și sincer, neașteptat!

Cam așa arăta bicicleta înainte de a începe aplicarea, ca să-ți faci o idee.
Balega și stropii rămași după aplicare, asemănători cu roua de dimineață.
Aplicarea pe noroi.
Atât de simplu a dispărut și balega (rămâne pe cârpă). Procesul este de durată, căci trebuie să cureți ușor și cu grijă fiecare element al cadrului.

Pe etichetă scrie că este dedicat e-bike-urilor, dar asta nu contează atât de mult. Tot un cadru din aluminiu și o furcă din magneziu are și bicicleta clasică, prin urmare pot spune că utilizarea este universală. Costul de 60 de lei este mai mult decât rezonabil, mai ales atunci când nu dispui de apă. Și tot stând strâmb și gândind drept, am realizat că acesta este și scopul lui Waterless Wash, fiind gândit pentru cei care nu au acces la apă (nu ne referim aici la cei din țările Africane) și totuși vor să-ți curețe rapid și eficient bicicleta. În felul acesta, între noi fie vorba, salvăm și planeta economisind apă. Dacă este vorba de murdărie mdoerată, soluția face față cu brio. Dacă vorbim însă de curățarea bicicletei după Prima Evadare, evident că tot furtunul rămâne soluția. Sau poate pur și simplu ai o bicicletă de colecție în sufragerie pe care dorești s-o mai cureți din când în când de praf și să-i conferi luciul de altă dată…

Și așa rămâne după ce ai curățat totul. Excelent!
Partea inferioară a furcii, după curățare.

Plus: curăță eficient suprafețe cu puțin noroi, praf sau grăsimi – fără apă – adică exact ceea ce promite, preț decent, aproximativ 10 curățări dacă ești o persoană decentă.
Minus: nu se descurcă cu noroi dens, poate zgâria suprafața cadrului dacă ștergi foarte apăsat iar în noroiul respectiv sunt încastrate pietricele de mici dimensiuni.

Preț: 60 lei
Importator Sprint Bike

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen + fourteen =