Acum citesti
Jacheta de ploaie Van Rysel – Decathlon (2019)

Am primit în toiul verii un pachet cu multe produse de calitate excelentă pentru ciclism de șosea marca Van Rysel de la Decathlon pe care le-am și testat și v-am prezentat rezultatele, exceptând unul singur. Este vorba de jacheta de ploaie Van Rysel, un model mai gros, de primăvară/toamnă, pentru testul căreia am stat să vină vremea rea de toamnă, care s-a cam lăsat așteptată anul acesta.

Iată că zilele cu ceață, ploaie și frig sunt aici și, deși nu e niciun motiv de bucurie pentru iubitorii ciclismului, acestea ne-au permis să folosim și să ne facem o părere despre jacheta primită la test.

Jacheta dă din primul moment impresia unui produs de calitate. Am primit varianta neagră dar există și una galben fluorescent. Materialul este destul de gros, de tip textil cu membrană, nu de tip foiță total impermeabilă. Din acest motiv părerea mea e că nu se pretează pe căldură, unde e mai bun modelul Ultralight. În schimb, asigură și o oarecare protecție termică, lucru care o face perfectă pentru primăvară și toamnă sau pentru dimineți și seri reci sau zone de munte înalte. Nu este însă nici o jachetă termică de iarnă.

Cusăturile sunt lipite astfel că nu există niciun spațiu pe unde apa ar putea să pătrundă. Pentru aerisire, există orificii mari protejate pe spate. Pentru depozitare jacheta are un buzunar exterior protejat cu fermoar. Pentru vizibilitate, atât pe spate cât și în față, sigla mărcii și liniile grafice sunt din material reflectorizant, ceea ce o face perfectă noaptea și vă face să respectați reglementările legale ce obligă purtarea unei haine cu elemente vizibile la lumină.

Fit-ul este destul de strâns pe piept, așa cum trebuie pentru un echipament de ciclism de șosea, iar materialul se prelungește mult în spate pentru a acoperi zona lombară. Cel puțin pentru mine croiul este unul confortabil și plăcut, fără elemente ce să mă deranjeze.

Am purtat jacheta atât pe vreme mai rece (în jur de 10 grade) cât și pe ploaie și vânt puternic. Pot spune că sunt impresionat de impermeabilitatea excelentă dar și de faptul că în ciuda efortului mare depus uneori, nu am transpirat excesiv sub jachetă.

Recomand acest model pentru temperaturi între 5-20 de grade, pe orice tip de vreme, de pe la 10 grade în sus putând fi folosită zic eu și direct peste tricou ca protecție termică, de exemplu la coborârea de pe munte, după ce pe urcare am preferat tricoul pentru a evita supraîncălzirea. Jacheta se poate plia la dimensiuni mici, producătorul spune că se poate transporta în buzunarul tricoului. Părerea mea e că se face destul de mare și chiar dacă acest lucru e posibil, e cumva la limită.

Concluzia finală este că jacheta de ploaie Van Rysel este un produs de calitate foarte bună care face ceea ce trebuie. Partea senzațională, la fel ca în cazul oricăror produse Decathlon, este însă prețul de achiziție care este de 199 lei, mult sub aproape orice altă jachetă similară de la un producător renumit. Părerea mea e că este o investiție bună fie ca jachetă de rezervă sau de vreme proastă, fie chiar de jachetă principală deoarece nu i-am găsit niciun dezavantaj. Poate doar că nu are o glugă, dar în general cicliștii nu agrează acest accesoriu deoarece produce supraîncălzirea capului.

Producător: Decathlon

Greutate: 280 g în mărimea L

Preț: 199 lei

 

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 7 =